John Allgurén

Efter Tittis död

Kaffepaus i arbetet att rensa golfbanan från sten.
Västerås 1989.

John och Gulli i Västerås 1990 inför Pias 50-årskalas.

När Titti dött dövade John sin sorg genom att dränera alla fotoalbum för att göra ett minnesalbum över Titti. Detta album startade med Tittis födelse och nådde fram till giftermålet innan John tröttnade.

Allt fanns i källaren!

John och Titti bodde ca 30 år på Dr. Forselius Gata. När någon av grannarna flyttade tog John över dennes källarförråd för att få utrymme för sina samlingar. När han dog hittade arvingarna 15 källarförråd fyllda av intressant material som John skulle studera, katalogisera eller använda senare. Det var frimärksklipp, intressanta föremål, restlager från egna företaget, tidningsurklipp m.m.


1993 fick John se sitt första barnbarnsbarn

Det var Titti som lagat maten så där blev det besvärligt. Men han fick hjälp av barn och hemtjänst. Dessutom umgicks han mycket med Gulli, född Sjönvall, syster till Tittis barndomsvän Greta. De blev särbo och åkte på utlandsresor tillsammans. John var också ett stöd för Tittis syster Märta som hade svårt att gå. Men John drabbades av en hjärtinfarkt 1991. Han tillfrisknade och kom hem, men var tvungen att överlåta bilen på ett barnbarn.

Han dog 4 dagar efter sin 89-årsdag då han sagt: "Tänk vilket bra liv jag haft."


John på besök hos Gullis dotter i Belgien.